LES PLAQUES DE CAVA DELS MISTERIS D'OLESA DE MONTSERRAT

Lorem ipsum

Es tracta d'un fet insòlit dins d'aquest tipus de col·leccionisme ja que la col·lecció esta dedicada als Misteris olesans.

Son onze plaques amb la fotografia dels Misteris que s'exposen a Olesa en el marc de la Setmana Santa i una placa amb el logotip de l'associació.

Té com a finalitat principal posar a l'abast del públic d'Olesa de Montserrat i dels visitants de la vila una nova oferta cultural i turística que permeti a tothom descobrir un món, el dels Misteris i el de les plaques de cava, potser no gaire conegut però interessant, engrescador i molt enriquidor.

Antoni Pérez
Arxiver municipal

 info@misterisolesa.cat

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat

Logotip del Col·lectiu, dissenyat per Rubén Gómez Eslava Llicenciat en Belles Arts,i de Disseny Gràfic per la Universitat Politècnica de València. (L'Alcúdia de Crespins (València) 1974).

El Bes de Judes

El Bes de Judes

Talla de fusta que representa la traïció de Judes al seu mestre. N’és l’autor en Josep Mª Camps i Arnau (Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al (C/ Colom,149)

El Camí del Calvari

El Camí del Calvari

Talla de fusta que representa el Camí que va fer Jesús fins arribar al Calvari. N’és l’autor en Josep Mª Camps i Arnau (Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/Ample, 39 (Cal Pel·la)

El Crist de l'Agonia

El Crist de l'Agonia

Aquesta imatge representa Jesús agonitzant a la creu. N’és l’autor M. Domingo Peris (nascut a Barcelona a la segona meitat del segle XIX). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/Industria (Església de Sant Salvador)

El Sant Crist

El Sant Crist

Talla de fusta que representa Jesús Mort a la Creu. N'és l’autor en Josep Mª Camps i Arnau (Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Plaça Nova, 21 (Parròquia Santa Maria)

El Sant Sepulcre

El Sant Sepulcre

Talla de fusta que representa l’Enterrament de Jesús. N’és l’autor en Josep Mª Camps i Arnau (Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Del Forn, 2 (Ca la Planxadora)

L'Ecce Homo

L'Ecce Homo

Talla de fusta que representa Jesús davant Pilat i presentat al poble jueu. N‘és l’autor Francesc Fàbregas i Alavedra (Terrassa, 1911 - Barcelona, 2001). Es pot Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Església,32 (Cal Escossi)

L'Oració de Jesús a l'hort

L'Oració de Jesús a l'hort

Imatge que representa Jesús pregant a l’hort de les oliveres. És una talla de fusta, pasta i cartró decorada a l’oli. N’és l’autor Jaume Martrus i Riera (Manresa 1889–Barcelona 1966). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Santa Oliva, 34 (monges paüles).

La Flagel·lació de Jesús

La Flagel·lació de Jesús

Imatge que representa l’assotament per ordre de Ponç Pilat. Imatges de l’Escola d’Olot, però se'n desconeixen els autors. Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Creu Real, 18 (Cal Puigjaner)

La Pietat

La Pietat

Talla de fusta que representa Jesús en braços de la seva mare. N’és l’autor Josep Mª Camps i Arnau ( Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Clota, 30 (Molí de l’Oli)

La Soledat de Maria

La Soledat de Maria

Aquestes imatges representen el Calvari de Jesús. Són imatges de l’escola d’Olot, se'n desconeixen els autors. Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/Argelines, 24.

Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu dels Dolors

Talla de fusta que representa la Mare de Déu transfigurada pel dolor. N‘és l’autor en Josep Mª Camps i Arnau (Barcelona 1879–1968). Es pot visitar el Dijous Sant i Divendres Sant al C/ Plaça Nova, 21 (Parròquia Santa Maria).