Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu dels Dolors

És una de les confraries més antigues, segons consta a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria d’Olesa de Montserrat.
La primera pedra de la nova capella fou posada el 24 de novembre de 1743 i l’obra fou acabada el 1751. La benedicció solemne tingué lloc el 22 de gener de 1752. Aquestes dades es recullen en un opuscle publicat el 1753 per la impremta de Teresa Piferrer. Un exemplar d’aquesta obra es conserva en el riquíssim Arxiu Parroquial de Santa Maria d’Olesa.
Durant els primers dies de la guerra civil espanyola, la capella, així com la resta del temple parroquial, quedà destruïda per un incendi provocat.
L’actual imatge de La Dolorosa fou encarregada, l’any 1946, al conegut imatger barceloní Josep M. Camps i Arnau (Barcelona, 1879-1968).

REFLEXIÓ

Senyor, si el gra de blat no fos colgat a la terra no podria néixer la nova espiga! Feu que en el buit, la foscor i el silenci de les nostres proves s’afermi més la nostra esperança en Vós.
Pensa que, després de la lluita, vindrà la victòria; després de la terra, vindrà el cel; després de la mort, tindràs la VIDA. I amb la vida, la visió de Déu, al goig i la felicitat eterna.
Mira Jesús com Maria!

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. es troben uns cartells indicadors de la Ruta dels Misteris, seguin-los es troben tots els Misteris.
Amb cotxe s'ha d'arribar al carrer Garraf a on hi a un aparcament, continuar a peu seguin els cartells indicadors.

GALERIES ASSOCIADES

Mare de Déu dels Dolors 2012

  • Mare de Déu dels Dolors 2012
  • Misteri 2016

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat Mare de Déu dels Dolors

La Mare de Déu és representada, en aquest misteri, transfigurada pel dolor. La imatge és una talla de fusta obra de Josep M. Camps i Arnau, nascut a Barcelona l’any 1879. Aquest misteri s’exposa a la parròquia de Santa Maria d’Olesa.

La Confraria de la Mare de Déu dels Dolors és una de les més antigues, segons consta a l’Arxiu Parroquial.

La primera pedra de la nova capella fou posada el 24 de novembre de 1743 i l’obra fou acabada l’any 1751. La benedicció solemne va ser el 22 de gener del 1752. Totes aquestes dates es recullen en un opuscle publicat per la impremta de Teresa Piferrer l’any 1753 i que es conserva a l’Arxiu Parroquial.

Durant els primers dies de la guerra civil espanyola la capella, així com la resta del temple parroquial, quedaren destruïts per un incendi provocat.