Mare de Déu dels Dolors

És una de les confraries més antigues, segons consta a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria d’Olesa de Montserrat.

La primera pedra de la nova capella fou posada el 24 de novembre de 1743 i l’obra fou acabada el 1751. La benedicció solemne tingué lloc el 22 de gener de 1752. Aquestes dades es recullen en un opuscle publicat el 1753 per la impremta de Teresa Piferrer. Un exemplar d’aquesta obra es conserva en el riquíssim Arxiu Parroquial de Santa Maria d’Olesa.

Durant els primers dies de la guerra civil espanyola, la capella, així com la resta del temple parroquial, quedà destruïda per un incendi provocat.

L’actual imatge de La Dolorosa fou encarregada, l’any 1946, al conegut imatger barceloní Josep M. Camps i Arnau (Barcelona, 1879-1968).

Escolta la locució

Reflexió

Senyor, si el gra de blat no fos colgat a la terra no podria néixer la nova espiga! Feu que en el buit, la foscor i el silenci de les nostres proves s’afermi més la nostra esperança en Vós.
Pensa que, després de la lluita, vindrà la victòria; després de la terra, vindrà el cel; després de la mort, tindràs la VIDA. I amb la vida, la visió de Déu, al goig i la felicitat eterna.
Mira Jesús com Maria!

Com arribar

Des de els F.G.C. es troben uns cartells indicadors de la Ruta dels Misteris, seguin-los es troben tots els Misteris.
Amb cotxe s’ha d’arribar al carrer Garraf a on hi a un aparcament, continuar a peu seguin els cartells indicadors.

Galeria d’imatges

Activitats relacionades

No Events