L'Ecce Homo

L'Ecce Homo

L'Ecce Homo

Cette image était propriété paroissiale et un des autels latéraux de la Capella du Saint-Sacrement de la Paroisse d’Olesa. L’image n’était pas de corps entier, mais seulement un buste d’argile en terre culte solide. Elle ne sortait de la Paroisse que les jours de Pâques pour être exposée à la rue carrer Esglesia chez l’Escossi. Elle avait été très restaurée. Les Puigjaner offrirent la tôle et la couronne ; la famille de « Cal Fillet » offrit le tabernacle et la canne, et paya les dépenses des structures de supports de la procession.

RÉFLEXION

Comment voulait Pilate trouver la faute en Jésus, si la faute était à nous ?
Seigneur, faites-lui comprendre ce mystère de votre livraison à la mort à notre place, à ma place !
Ayez pitié de nous, Seigneur. Ayez pitié !
« Comme Pilate, je ne me rends pas compte que je condamne le Christ quand je juge et j’abandonne un frère avec mépris ou ignoble diffamation. »

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. es troben uns cartells indicadors de la Ruta dels Misteris, seguin-los es troben tots els Misteris.
Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià arribar al pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu seguin els cartells
indicadors de la Ruta dels Misteris.

GALERIES ASSOCIADES

Ecce Homo 2012

  • Ecce Homo 2012
  • Misteri 2016

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat L'Ecce Homo

El misteri de l’Ecce Homo mostra Jesús davant de Ponç Pilat -prefecte de la província romana de Judea- en el moment en què és presentat al poble jueu. És una talla de fusta obra de Francesc Fàbregas i Alavedra, nascut a Terrassa l’any 1911, i s’exposa a la casa coneguda com ca l’Escossi.

La imatge de l’Ecce Homo era de propietat parroquial i era venerada en un dels altars laterals de la capella del Santíssim de la parròquia d’Olesa. La imatge no era de cos sencer, sinó tan sols un bust de terracota massissa, que sortia de la parròquia exclusivament els dies de la Setmana Santa per ser exposat al carrer de l’Església, a ca l’Escossi.

La imatge havia estat molt restaurada. La família Puigjaner va ofrenar la xapa i la corona; la família de cal Fillet va fer ofrena del tabernacle i la canya i pagava les despeses dels portants en la processó.