L'Ecce Homo

L'Ecce Homo

L'Ecce Homo

Aquesta imatge era propietat parroquial i era venerada en un dels altars laterals de la Capella del Santíssim de la Parròquia d'Olesa. La imatge no era de cos sencer, sinó tan sols un bust de test de terracota massissa. Sortia de la Parròquia. exclusivament, els dies de setmana santa per ser exposat al carrer Esglèsia a ca l'Escossi. Havia estat molt restaurat. Els Puigjaner ofrenaren la xapa i la corona; la familia de "Cal Fillet" feren ofrena del tabernacle i la canya i pagaven les despeses dels portants en la processó.

REFLEXIÓ

Com volia Pilat trobar culpa en Jesús, si la culpa era en nosaltres?
Senyor, feu que comprengui aquest misteri del vostre lliurament a la mort en lloc nostre, en lloc meu!
Tingueu pietat de nosaltres, Senyor. Tingueu pietat!
“Com Pilat, no me n’adono que condemno el Crist quan judico i abandono un germà amb menyspreu o vil calúmnia.”

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

GALERIES ASSOCIADES

Ecce Homo 2012

  • Ecce Homo 2012
  • Misteri 2016

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat L'Ecce Homo

El misteri de l’Ecce Homo mostra Jesús davant de Ponç Pilat -prefecte de la província romana de Judea- en el moment en què és presentat al poble jueu. És una talla de fusta obra de Francesc Fàbregas i Alavedra, nascut a Terrassa l’any 1911, i s’exposa a la casa coneguda com ca l’Escossi.

La imatge de l’Ecce Homo era de propietat parroquial i era venerada en un dels altars laterals de la capella del Santíssim de la parròquia d’Olesa. La imatge no era de cos sencer, sinó tan sols un bust de terracota massissa, que sortia de la parròquia exclusivament els dies de la Setmana Santa per ser exposat al carrer de l’Església, a ca l’Escossi.

La imatge havia estat molt restaurada. La família Puigjaner va ofrenar la xapa i la corona; la família de cal Fillet va fer ofrena del tabernacle i la canya i pagava les despeses dels portants en la processó.