La Pietat

La Pietat

La Pietat

Es tractava del pas més important que no pertanyia a la Parròquia. Corresponia a la barriada dels pagesos. Havia estat guardat des de sempre a la casa de "Can Carreras", on tenia reservada tot l'any una espaiosa cel·la. Possiblement, es tractava d'un conjunt de talla del segle XVIII. La verge portava el cor amb set espases i una corona d'argent. El Misteri tenia una comissió de membres amb càrrec vitalici. El rosari del Dimecres sant havia estat sempre cantat. L'any 1916 les imatges foren restaurades i repintades

REFLEXIÓ

Jesús, Vós reposareu mort en braços de la vostra Mare. Que l’acolliment a tots els qui s’acostin a l’Església sigui autèntic i estimulant per orientar l’estil de vida que Jesús ens ensenyà per arribar al Pare.
Oh Verge i Mare nostra, Maria, acolliu-nos també a nosaltres, protegiu-nos ara i en l’hora de la nostra mort.

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

GALERIES ASSOCIADES

La Pietat

  • La Pietat 2012
  • Misteri 2016
  • Misteri 2017
  • Ofrena 2017
  • Ofrena 2017
  • Processó del Silenci 2017

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat La Pietat

El misteri de La Pietat mostra Jesús en braços de la seva mare, Maria. És una talla de fusta obra de Josep M. Camps i Arnau, nascut a Barcelona l’any 1879, i s’exposa al Molí d’oli d’Olesa.

El misteri de La Pietat era el pas més important dels que no pertanyien a la parròquia d’Olesa. Era de la barriada dels pagesos i havia estat guardat sempre a la casa de can Carreras, on tenia reservada tot l’any una espaiosa cel·la. Possiblement es tractava d’un conjunt de talla del segle XVIII. La Verge Maria duia el cor travessat amb set espases i una corona d’argent. Aquest misteri tenia una comissió de membres amb càrrec vitalici.

L’any 1916 les imatges foren restaurades i repintades.