La Flagel·lació de Jesús

La Flagel·lació de Jesús

La Flagel·lació de Jesús

Les imatges que es destruïren el 1936 eren importants talles de fusta. El Crist lligat a la columna es féu el 1913. Les imatges dels jueus s'esculpiren el 1871.
La imatge antiga del Crist passà al Museu Diocesà del Seminari de Barcelona, desapareixent també durant la guerra civil.
Aquestes imatges pertanyien a les barriades de Creu Reial i Santa Oliva. Abans de guardar-se a"Cal Puigjaner" havia estat a"Cal Figueras".


REFLEXIÓ

També avui Jesús sofreix per la covardia de tants cristians que se’l treuen del davant com Pilat per quedar bé davant els altres, per no complicar-se la vida,...
Aquest misteri ens porta a entrar dins el gran misteri del cor de l’home que creu en Déu, estima Déu, però el nega com Pere, que fa patir el pròxim,...

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

GALERIES ASSOCIADES

Flagel·lació 2012

  • La Flagel·lació 2012
  • Misteri 2016

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat La Flagel·lació de Jesús

El misteri de la Flagel·lació de Jesús representa l’assotament que va patir per ordre de Ponç Pilat, prefecte de la província romana de Judea. Són imatges de l’escola d’Olot, però se’n desconeixen els autors. Aquest misteri s’exposa a la casa coneguda com cal Puigjaner.

Les imatges que es destruïren l’any 1936 eren importants talles de fusta. El Crist, lligat a la columna, es féu el 1913. Les imatges dels jueus, per la seva part, s’esculpiren l’any 1871.

La imatge antiga del Crist passà al Museu Diocesà del Seminari de Barcelona, i va desaparèixer també durant la guerra civil.

Aquestes imatges pertanyien a les barriades de Creu Reial i Santa Oliva.