El Sant Crist

El Sant Crist

El Sant Crist

Aquesta imatge va ser adquirida per la Confraria del Sant Crist per a substituir la del Crist de l’Agonia, molt pesant per a treure-la en processó.
Fou encarregada, l’any 1946, al conegut imatger barceloní Josep M. Camps i Arnau (Barcelona, 1879-1968), que estudià a la Llotja i fou deixeble d’Agapit Vallmitjana i col·laborador de Pere Carbonell.
El Crucificat apareix amb el cap inclinat cap a la seva dreta, els braços una mica esbiaixats, els dos peus travessats per un sol clau, el cos prim moderadament musculós, la ferida del costat a penes marcada i el faldó gran. Cal destacar la perfecció formal de la imatge.

REFLEXIÓ

Ningú no pateix per gust. Ni Jesús.
Davant de Jesús que dóna la vida per amor a nosaltres, demanem un cor que sàpiga ser valent, que sàpiga ser generós.
Sense esperit de creu, de sacrifici, de superació, de donació, no sabrem mai ser cristians evangelitzadors, sants...
Amics, siguem forts: Fem allò que calgui fer..., sense dubtes ni miraments. No ens dobleguem: complim allò que ens demana l’evangeli, l’Església...
Cal morir al pecat i viure com bons fills de Déu.

Com arribar-hi

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

GALERIES ASSOCIADES

Sant Crist 2012

  • Sant Crist 2012
  • Misteri 2016

Col·lectiu Misteris d'Olesa de Montserrat El Sant Crist

El misteri del Sant Crist representa Jesús mort a la creu. La imatge és una talla de fusta obra de Josep M. Camps i Arnau, nascut a Barcelona l’any 1879. Aquest misteri s’exposa a la parròquia de Santa Maria d’Olesa.

Aquesta imatge va ser adquirida per la Confraria del Sant Crist per substituir la del Crist de l’Agonia, que era molt pesant per treure-la en processó.

El Crist crucificat es mostra amb el cap inclinat cap a la seva dreta, els braços en posició una mica esbiaixada i els dos peus travessats per un sol clau. El cos del Crist és prim, moderadament musculós, i la ferida del costat està a penes marcada. El faldó és gran. Cal destacar la perfecció formal d’aquesta imatge.