El Sant Crist de l’Agonia

Aquest Sant Crist és obra de l’escultor barceloní Domingo Peris. Va ser adquirit per subscripció popular l’any 1939 a la ciutat d’Olot.

En la consueta dels anys 1939-1940, conservada a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria d’Olesa, figura, amb data de 7 de maig de 1939, aquesta anotació de mossèn Llàtzer Torà: “Amados feligreses: tendrá lugar D. m. el dia 21 domingo después de la Ascensión la bendición i entrada solemne de la veneranda imagen del Sto. Cristo de la Agonia, costeado por suscripción popular”.

La idea d’instal·lar un Misteri al barri de Sant Bernat, va sorgir d’una xerrada entre Jaume García Dinarès i Albert Parent. Tots dos van pensar que seria bo que en aquest barri, a causa de la forta convicció religiosa que llavors existia, es pogués formar una Confraria per Setmana Santa.

Cap a l’any 1996 Albert Parent va informar Jaume Garcia que en el traster de la Parròquia d’Olesa hi havia una imatge de l’antic Crist, No s’ho van pensar gaire i acordaren fer-la restaurar per l’artífex olesà Andreu Gómez Villaplana.

Es va fer una reunió al barri de Sant Bernat amb gent que, d’alguna manera, hagués estat vinculada amb algun Misteri en temps passats i que actualment visqués al barri. En aquesta reunió, es va exposar la possibilitat d’acollir aquesta imatge del Crist de l’Agonia com a pròpia i adoptar-la com a Misteri de Setmana Santa.

L’acord va ser unànime i es va crear la Confraria del Crist de l’Agonia. Van ser nomenats com a primers responsables del Misteri Carmen Gómez i Llorenç Mimó,

Així doncs, va ser el dimecres dia 25 de març abans de la Setmana Santa de l’any 1996, quan la Confraria del Crist de la Parròquia va baixar la imatge del Crist en processó des de la Parròquia fins al Centre Cívic, i allà va fer entrega de la imatge a la Confraria del Crist de l’Agonia.

Des d’aquell any, es guarda a l’església de Sant Salvador, al veïnat de Sant Bernat.

Escolta la locució

Reflexió

És l’amor qui ha portat Jesús al calvari. I, un cop a la creu, tots els seus gestos i totes les seves paraules són d’amor, d’amor serè i fort.
Tu i jo, som ben frec a frec de Jesús, amb l’ànima rompuda de dolor: diguem-li, sincerament: Jesús compteu amb mi! I un dolor viu ens fa sentir aquest prec misteriós des de la creu: “Jo sofrint, i tu…covard; Jo estimant-te, i tu…oblidant-me; Jo suplicant-te, i tu…dient-me que no”.

Com arribar

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

Galeria d’imatges

Activitats relacionades

No Events