El Bes de Judes

Cap a mitjans dels anys cinquanta del segle XX una colla de veïns de l’Eixample olesana decideixen crear una nova confraria a Olesa, per participar en la Processó de Divendres Sant. Gràcies a l’empenta dels veïns que, de mica en mica, pagaven cada mes, el 1956 surt a la processó el Misteri del Bes de Judes, de Josep Maria Camps i Arnau,(Barcelona 1879-1968).

Les dimensions, i el pes de la talla, fan que els encarregats de portar-lo es plantegin de utilitzar un bajant amb rodes, el primer de la Processó que hi surt. Després, més endavant,foren altres qui també van optar per aquesta opció.

La primera ubicació del Misteri fou a l’Hospital d’Olesa, a la actual entrada de la Residència Nostra Senyora de Montserrat. Allí hi estava exposat durant tot l’any, i també, durant la Setmana Santa s’hi exposava abans de sortir a la Processó.

A la segona meitat dels anys seixanta del segle XX, després d’unes obres d’ampliació, i amb la construcció d’una església annexa a l’Hospital,es decideix traslladar-hi el Misteri, lloc on encara ara hi és. Des de que l’any 1994 es reprèn la tradició de l’exposició de Misteris a Olesa, aquest s’exposa a l’església de l’Hospital el Dijous i el Divendres Sants.

Escolta la locució

Reflexió

Si volem ser fidels cal que ens renovem per dins; deixem els mals camins i les males obres als ulls de Déu. Si hem pecat, sapiguem que Jesús ens vol perdonar, anem-hi confiats; si l’hem abandonat. Ell ens espera com el Pare del fill pròdig; si hem deixat d’estimar Déu, tornem a ell i diguem-li: Pare, perdoneu-me, feu néixer en mi un cor de fill vostre.

Com arribar

Des de els F.G.C. Anar al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament). Amb cotxe, entrar per el c/ F. Macià pàrquing de la plaça Catalunya continuar a peu fins al punt de informació plaça Fèlix Figueras (ajuntament).

Galeria d’imatges

Activitas relacionades

No Events